033 489 31 89 info@alusystemen.nl Parallelweg 15, 3931 MS Woudenberg |

033 489 31 89 info@alusystemen.nl
Parallelweg 15, 3931 MS Woudenberg |

Amsterdam

Alusystemen Montage B.V. heeft in opdracht van BAM Woningbouw al het aluminium zetwerk mogen leveren en aanbrengen op het appartementencomplex aan de Wibautstraat 80-86 te Amsterdam. Het ontwerp is gemaakt in een bouwteam samen met Penta architecten en constructeur Van Rossum BV.

Het pand, ook wel bekend als het Jan Bommerhuis, heeft een oppervlakte van circa 16.100 m² inclusief parkeerplaatsen. Het pand werd grotendeels gehuurd door de Hogeschool van Amsterdam als kantoor- en opleidingsruimte. In het appartementencomplex komen 162 huurwoningen en bergingen en onder het complex komt een parkeerkelder voor 68 auto’s.

De bovenste laag van het pand wordt gesloopt en BAM Woningbouw zal het pand met drie verdiepingen uitbreiden naar totaal negen bouwlagen, deze ( 6e t/m 8e verdp. ) zijn afgewerkt met aluminium zetwerk verzorgt door Alusystemen Montage B.V.  Het imponerende gebouw, ook zichtbaar vanaf de Amstel, krijgt zo een nog indrukwekkender gevelontwerp. Voor de bestaande lagen blijft de karakteristieke architectuur behouden en daarboven wordt een moderne architectuur gecreëerd, passend binnen de uitstraling die momenteel in de Amsterdamse ‘Knowledge Mile’ wordt gerealiseerd.

Vleureweide, Nederland

Investeerder aanbestedingen: Ufkens Apeldoorn B.V.

Woningbouw